Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
Πως μπορούν να αποφευχθούν τα προβλήματα στεγανότητας στα κουφώματα;

Τα εξωτερικά κουφώματα πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες υδατοστεγανότητας και ανεμοστεγανότητας. Όπως είναι γνωστό, το νερό και ο αέρας εισχωρούν από τους αρμούς των κουφωμάτων στον εσωτερικό χώρο καθιστώντας τις εγκοπές συναρμογής κάσας-φύλλου, τους αρμούς κάσας-τοίχου και τις θέσεις συναρμογής υαλοπίνακα και πλαισίου τα πιο ευπαθή σημεία. Βασική προϋπόθεση αποφυγής προβλημάτων στεγανότητας είναι η αρχική κατασκευή του κουφώματος.

Σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος σύνδεσης (μόρσα) ή η κατασκευή καταλλήλων εγκοπών συναρμογής (σε ξεμορσαριστό). Αλλοι τρόποι ενίσχυσης της στεγανότητας του κουφώματος είναι η χρήση ελαστικών παρεμβυσμάτων στις εγκοπές συναρμογής κάσας-φύλλου και οι στεγανοποιητικοί στόκοι οι οποίοι πρέπει να ανανεώνονται.

Για καλύτερα αποτελέσματα είναι δυνατή και η λήψη έμμεσων μέτρων, όπως είναι η τοποθέτηση των κουφωμάτων σε εσοχή ή η προστασία τους με μαρκίζες και στέγαστρα.

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.