Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Την εποχή εκείνη, δεν υπήρχαν ούτε ηλεκτρονικές αριθμομηχανές, ούτε ξηρογραφικά φωτοαντίγραφα!  Οι σημειώσεις, βασικό "εργαλείο" εκμάθησης, ήταν χειρόγραφες και η αναπαραγωγή τους γινόταν με ... πολύγραφο! Δείτε κάποιες "περιποιημένες" σημειώσεις της εποχής αυτής!

Έχει δημοσιευτεί 1 σχόλιοΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
14 Ιανουαρίου 2013

Αυτές οι χειρόγραφες "φοιτητικές σημειώσεις", γράφτηκαν από τις παραδόσεις του αξέχαστου Επιμελητή μας Δημήτρη Ανδριόλα, που υπό μορφή φροντιστηρίου, μας μάζευε και μας έκανε μάθημα, εκτός ωρών διδασκαλίας μια που δεν είχαμε καταλάβει τίποτα στο κανονικό μάθημα από τον τότε διδάσκοντα (ονόματα δεν λέμε).
Είχε πράγματι καταπληκτική μεταδοτικότητα αλλά και Μέθοδο παρουσίασης (πως εξηγούσε τι είναι η ροπή κάμψης, ... παίρνουμε ένα σώμα, αριστερά και δεξιά βάζουμε τις δυνάμεις, τις ροπές, .... δεξιόστροφο ζεύγος κλπ)
Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια αναφορά σε αυτούς από τους Καθηγητές μας που είχαν αυτό το χάρισμα, το Δασκαλίκι.

Ν. Μαρσελλος, σημειωσεις Γ! Ετους, 1970-1971
(με rapidograph 0,3 και 0,5 σε διαφανείς σελίδες μπλοκ Canson, εκτυπώθηκαν από τον Β. Σελλούντο ίσως 100 αντίτυπα, για όσους συμμαθητές τα ήθελαν ...!) --- 14.1.2013

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.