Καλώς ήλθατε

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε ως Μέλη, προκειμένου να σχολιάσετε αναρτημένα άρθρα, slides κλπ ή/και να διατυπώσετε τις δικές σας απόψεις για οποιοδήποτε θέμα τεχνικού ενδιαφέροντος.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Παρατίθεται και η σχετική ορολογία στην Αγγλική. Το σκίτσο είναι υψηλής ανάλυσης και με zoom μπορεί να δεί κανείς όλες τις λεπτομέρειες

Urtadpte *h\*.-Qet I4o\1{tenglt Ce^^er*g@syfre).64J C"r,n hodu"tiog trL r t.ftm*)4PrnBE{ .E!,$&J.a. ugL, 14. E \FH?a.z?Lri90€/t \4e,s t't64 Cotl ,.so€op(fu13.ooopli, 4"O@pr,.,loollt5e,s FfPa cDLD rrajheaI Ac'l'30 6.. Gro.z*e c{asltryGzo*(- ta,te(.:e?4 AgT/^- -ss€/cuuer.olrc'f"-lor{.*Ctr"rhtA@,v \AAA/L_: H.:ffi,kfrf-lW:m'T.PoQ-u.zboryCpce) l;"*theas $rt'U&"" ,,'ry&du I\dnryy-c*rvrlu/.^" mIaLgu"nf$vra{erFbr4235o ,CewlrClp+ ueqo'4Esd" a 4,oD,o0orlY*'lery,rpvert"aetwti&r -h-.du"'tiou.lrOush,artftof trra{0enrACt-3o9 .-. - ..Att'3o61dc(t
Έχουν δημοσιευτεί 5 σχόλιαΜετάβαση στην αρχή του άρθρου
08 Μαίου 2013

Νίκο, πρέπει να ετοιμάσεις ένα σκίτσο σχετικά με την κατανάλωση ενεργείας και τις εκπομπές CO2 για την παραγωγή των διαφόρων τύπων τσιμέντου!
Π.Α.

08 Μαίου 2013

Αφεντικό, κανένα σχόλιο σχετικό με τα σκίτσα; Δεν θα λύσουμε το Μεσανατολικό, σαν σχόλια στο διάγραμμα παραγωγής τσιμέντου-σκυροδέματος! Εκτός και αν σας εμπνέει το σκίτσο αυτό για σκέψεις, σύμφωνα με το ρητό:
"Ραβδος στη γωνία, άρα βρέχει"!

Ν.Μαρσελλος, 8.5.13

15 Μαρτίου 2013

κ. Ροδόπουλε,

Συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σας!

Είμαι της άποψης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και στην τεχνολογική πλευρά του σχεδιασμού των κατασκευών (τεχνολογία υλικών, μέθοδοι κατασκευής, προδιαγραφές, κατασκευασιμότητα, κόστος κύκλου ζωής, ενεργειακές επιδόσεις, φιλικότητα προς το περιβάλλον κλπ).

Οι Ευρωκώδικες από μόνοι τους δεν επαρκούν για ένα (π.χ.) έργο γεφυροποιίας ...

Π. Αναγνωστόπουλος
---------------------------------------

14 Μαρτίου 2013

Κύριε Αναγνωστόπουλε

η προσωπική μου απάντηση στο ερώτημα είναι σε 2 τμήματα

Α) Tο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας (απο το δημοτικό μέχρι το πολυτεχνείο) προσπαθεί ανεπιτυχώς να προάγει την θεωρητική επιστήμη (theoretical science) και μόνο και όχι την εφαρμοσμένη επιστήμη (applied science). Το ανεπιτυχώς το γράφω διότι σε όλα τα άλλα κράτη η σειρά είναι απο την εφαρμοσμένη στην θεωρητική επιστήμη. Απλοϊκά σου μαθαίνω το δάσος και μετά μπορείς με την ησυχία σου να παρατηρήσεις το δέντρο.

Β) Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ο μηχανικός πριν κερδίσει το δικαίωμα υπογραφής θα πρέπει να βρεθεί στο εργοτάξιο. Επιπλέον οι εξετάσεις για την λήψη του δικαιώματος υπογραφής είναι σχεδιασμένες ώστε να ελέγχουν τόσο την θεωρητική όσο και την εφαρμοσμένη επιστήμη. Δεν νοείται πχ Πολ. Μηχανικός που δεν έχει δει από κοντά μπετό ή που δεν έχει μαθητεύσει πρώτα σε εργοτάξιο. Είναι σαν να δίνουμε πχ επαγγελματικά δικαιώματα σε ένα χειρουργό που πότε δεν έχει μπει σε χειρουργείο.

Χ. Ροδόπουλος
----------------------------------------

30 Νοεμβρίου 2012

Χαρά στην υπομονή του Ν.Μ.!
Το σκίτσο τα λέει όλα και σίγουρα θα έχανε αν προσπαθούσε να το αποδόσει κανείς με computer graphics.
Πάντως το ερώτημα είναι αν όλοι οι Μηχανικοί έχουν κατά νου όλες αυτές τις διαδικασίες (όπως θα όφειλαν) ...
Παν. Αναγνωστόπουλος

Εισάγετε το όνομά σας. *
Εισάγετε το e-mail σας. *
Μήνυμα
Κάντε ένα σχόλιο για το άρθρο. Το μήνυμα σχολίου σας θα δημοσιοποιηθεί μετά από έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή.
*

Σφάλμα

Εισάγετε το όνομά σας.

Σφάλμα

Εισάγετε το e-mail σας.

Σφάλμα

Εισάγετε μήνυμα σχολίου.

Σφάλμα

Προέκυψε ένα λάθος κατά την αποστολή του σχολίου σας, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Μήνυμα

Το μήνυμα σχολίου απεστάλη επιτυχώς. Θα δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατό μετά την έγκριση του από την αρμόδια Επιτροπή.